Förlust i första kvartsfinalen mot Storvreta

20 mars 2021 09:03

Det blev förlust med 7-4 i första kvartsfinalen uppe i Uppsala

Storvreta IBK - Växjö Vipers 7-4 (4-2, 2-1, 1-1)

Mål Storvreta: Niklas Winroth, Liam Åström, Hampus Ahren, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg Mål Växjö: Felix Göthberg 2, Samuel Folkesson Algman, Ludwig Persson

Det vlev en ganska jämn match och Vipers gjorde en bra första period där man skapade flera chanser. Vipers var giftigt i spelvändningarna men det var Storvreta som tog ledningen med 1–0 efter 8.05. Felix Göthberg kan bar ekva sekunder senare kvittera till 1-1. Efter 14.34 gör hemmalaget 2-1 och halvminuten senare 3-1 innan Vipers replikerar tjugo skeunder senare och än en gång är det Felix Göthberg som gör mål och det står 3-2. Vipers är nära en kvittering men tyvärr ska Storvreta få in 4-2 psykologiskt med två sekunder kvar av perioden.

Vipers drar på sig en del onödiga utvisningar i andra perioden och Strovreta gör 5-2 efter 34.55. Snabbt svar strax därefter och Vipers Samuel Folkesson/Algman reducerar till 5-3. Hemmalgaet gör ännu ett psykologiskt mål, 6-3, strax innan periodpausen.

Vipers jaga i tredje perioden men hemmalaget sätter 7-3. Ludwig persson kan reducera till 7-4 efter 59.24 vilket blir slutresultatet.