Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Pascal Meier tillbaka i Vipers

23 november 2020 12:44

Växjö Vipers lånar in Pascal Meier


Växjö Vipers lånar in Pascal Meier

Inför återstarten efter en ofrivillig Coronapaus förstärker Växjö Vipers truppen med en målvakt av yttersta världsklass. Pascal Meier från schweiziska Grasshoppers Club Zürich ansluter ikväll och är tillgänglig för spel omgående.

Meier vaktade Vipersmålet under klubbens två första SSL-säsonger 2013-2015 och är därmed bekant med klubben och några av spelarna. Att Meier skulle komma till Växjö under den schweiziska ligans uppehåll var något som Meier och Vipers målvaktstränare Klas Skoglund Wikeling började prata om för ett tag sedan. Meier är ett proffs ut i fingerspetsarna och ville hitta en optimal miljö för bra träning och sparring, helt utan tanke på att konkurrera med Vipers ordinarie målvakter.

När Vipers hamnade i läget att Martin Stolt är på väg tillbaka från skada och dessutom Viktor Kastengren blev sjuk passade det perfekt att även skriva över Meier på lån.

”Vi ser många vinnare i detta. Vipers får in en målvakt av världsklass i en tuff situation, Stolt och Kastengren får sparring i träning, Meier ges möjligheten att framför allt träna på högsta nivå och GC Zürich kan förvänta sig en målvakt i form till återstarten i januari” säger Johan Schönbeck

”Vi är stolta att Meier precis som Manuel Maurer själva hör av sig och vill komma hit nu. De vill hålla sig i form inför sin återstart i januari, men också bidra till Växjö Vipers, en klubb som de verkligen gillar. Jag tycker att Vipers under många år, satt stort värde på relationer till människan bakom innebandyspelaren och det betalar av sig just nu. All idrott är i ett utsatt läge och det finns därmed inte pengar för något extra, men när spelare av världsklass vill komma hit helt utan ekonomiska anspråk och läget dessutom passar, då tar vi emot dem med glädje och stolthet” säger Johan Schönbeck

Växjö Vipers riktar i samband med detta lån ett stort tack till Grasshoppers Club Zürich för att de gör detta möjligt på ett väldigt smidigt sätt.