10 Mar 1 match

Förlust för Vipers mot Storvreta i förlängning

8 januari 2023 17:55

Det blev som väntat en jämn match mellan Vipers och Storvreta i Fortnox Arena

Två topplag på planen och jämnt när Vipers tog emot Storvreta och det var gästerna som skulle öppna målskyttet och göra 0-1 i den femte matchminuten. Vipers kom tillbaka och kvitterade efter 6.19 genom mål av André Andersson. Viper tog också ledningen med 2-1 bara någon halv minute senare då Samuel Folkesson/Algman hittade målet. I slutet av perioden lyckas bortalaget reducera och det stod 2-2 inflr den andra perioden.

Båda lagen jobbar hårt men inget av dem får något direkt momentum och övertag i matchen. Storvreta fär ändå en bra start och gör 2-3 redan efter fyrtiosex sekunder i den andra perioden. Efter 4.39 kvitterar Markus Ekengren till 3-3 för Vipers. Resten av perioden står och väger och inget av lagen lyckas göra något mer mål.

Matchen fortsätter att vara jämn och även den tredje perioden blir oavgjord då båda lagen gör varsitt mål. Storvreta tar ledningen i den trettonde minuten med 3-4. Vipers Philip Fox kvitterar till 4-4 efter 17.57 och matchen går till övertid. Förlängningen blir jämn och mållös ända tills med en sekund kvar då Storvreta får ett frislag och kan göra mål på en variant och vinna matchen med 4-5.