18 Apr 1 match

Vinst i smålandsderbyt mot Jönköping

28 december 2021 09:45

Vipers tog en komfortabel seger borta mot Jönköping

Det blev aldrig riktigt hett och spännande i smålandsderbyt borta mot Jönköping utan Vipers kunde vinna med 10-5 utan att förta sig.

Vipers rivstartade i den första perioden med mål efter redan 31 sekunder signerat Adam Nilsson. Man drog sedan snabbt ifrån till 0-3 genom mål av Markus Jonsson och Victor Hansson. Jönköping skulle få lite känning då de gick upp till 2-3 men Vipers Jesper Sankell satte 2-4 med två minuter kvar av perioden och närmare kom sedan aldrig Jönköping.

I andra perioden gör Vipers tre raka mål( Sankell, Göthberg,Maurer) under det första åtta minuterna. Hemmalaget petar sedan in två bollar men med 1.20 kvar av perioden sätter Samuel Folkesson/Algman 4-8. Samuel Folkesson/Algman gör också 4-9 efter knappa halva tredje perioden. Hemmalaget reducerar till 5-9 men Manuel Mauret fastställer slutresultatet 5-10 i tom målbur när det är två minuter kvar av matchen.