18 Apr 1 match

Vinst i derbyt mot Kalmarsund på straffar

24 februari 2024 17:41

Det blev precis en sådan jämn och het match mellan Vipers och Kalmarsund som man hade kunna tänka sig på förhand

Det blev precis en sådan jämn och het match mellan Vipers och Kalmarsund som man hade kunna tänka sig på förhand. Det märktes att det var rivalitet och derby. Första perioden var bortalagets. Vipers kom inte alls upp i sin vanliga nivå och det såg nervöst och slarvigt ut. Det var också bortalaget som tog ledningen med 0-1. Kalmarsund var dte bättre laget med de bästa chanserna. Emil Nyh skulle ändå efter 9.47 se till att det stod 1-1 efter den första perioden.

Kalmarsund tog ledningen med 1-2 i den fjärde minuten men Victor Hansson kunde kvittera bara 13 sekunder senare. Bortalaget tog återigen ledningen då man gjorde 2-3 bara 23 sekunder senare. Emil Nyh skulle göra sitt andra mål i matchen och kvittera för Vipers til 3-3 efter 12.53 vilket stod sig perioden ut.

I mitten av den tredje perioden kan Kalmarsund göra 3-4. Philip Fox kvitterar för Vipers en och en halv minut senare då klockan står på 11.50. Inget av lagen lyckas göra något mer mål och matchen går till förlängning som blir mållös. Straffar ska avgöra matchen och där kan Vipers till slut André Andersson med Vipers fjärde straff avgöra matchen och man vinner med 5-4.