Torsdag
18 Apr 1 match

Seger mot Storvreta

4 november 2023 18:52

Vipers herrlag tog emot serieledarna Storvreta och lyckades vinna med 8-5. (Klicka för att läsa mer) (Tack för foto, Krister Ohlin "Vipersfotografen")

Vipers herrar tog emot serieledarna, och det som kanske är världens bästa klubblag – Storvreta. Med förra årets semifinalserie i minnet, var det upplagt för en tuff och jämn match. Vipers tog ledningen redan efter 53 sekunder genom mål av André Andersson. Första perioden blev jämn spelmässigt, men slutade med 4-1 till Vipers efter några riktigt snygga mål. I andra perioden tog Storvreta kommandot och hade bollen i sin ägo långa stunder. Bortalaget vann perioden, men endast med 3-2, och det stod 6-4 efter två perioder till Vipers. Storvretas press och bollinnehav fortsatte i tredje, men Vipers killar försvarade heroiskt med mängder av täckta skott, samt vassa kontringar. Här präglades matchen av stenhårda närkamper och domarna lät spelet gå på ett föredömligt sätt. Jesper Sankell satte 7-4 en bit in på tredje, och mästarna Storvreta var i brygga. Med sex och en halv minut kvar plockade man ut målvakten och spelade sex mot fem. Det tog 20 sekunder, sedan satte Manuel Maurer 8-4 i tom kasse. Storvreta fortsatte sitt spel sex mot fem, men lyckades bara få in en boll under resten av matchen. Vipers vinner med 8-5. Vipers killar gör en strålande insats. I protokollet finns sju målskyttar: Manuel Maurer (2) och Emil Ny, André Andersson, Anton Kidell, Felix Göthberg, Jesper Sankell och Philip Fox vardera ett. Priset för matchens lirare gick till Vipers målvakt Viktor Kastengren, som gjorde mängder av kvalificerad räddningar.