Uddamålsförlust mot Falun

16 december 2023 17:03

På lördagseftermiddagen var det toppmöte då Falun kom på besök till Fortnox Arena

På lördagseftermiddagen var det toppmöte då Falun kom på besök till Fortnox Arena. Falun som inför matchen låg tvåa i tabellen och Vipers trea.. Det var Vipers som startade bäst och kunde ta ledningen med 1-0 efter redan femotn sekunder genom Markus Ekengren. 9.19 in i perioden kan sedan Jesper Sankell göra 2-0 i powerplay. Falun skulle komma igen och kan bpde reducera och till slut kvittera till 2-2 innan första perioden är över.

Även den andra perioden blev jämn. Vipers var det bättre laget de första tio minuterna och Falun de sista tio. Ändå så var det Falun som gjorde 2-3 efter tre minuter. Tre minuter senare kan Tommy Bolin kvittera till 3-3 för Vipers. Inget av lagen skulle kunna göra fler mål och det stod lika inför sista perioden.

Vipers får en kanonstart och gör tre raka mål de sju första minuterna genom mål av Philiph Fox, Manuel Maurer och Jesper Sankell. Matchen byter sedan helt karaktär då Falun gör fyra taka mål och tar ledningen med 6-7 med bara lite mer än en minute kvar av matchen. Viper satsar allt och tar ut målvakten men får inte in en kvittering utan det blir förlust.