22 Apr 1 match

Förlust i förlängning för Vipers i semifinal 7

18 april 2022 19:16

Det blev en dramatisk avgörande semifinal som skulle gå till förlängning.

det blev en tight första period i den avgörande semifinalen mellan Vipers och Kalmarsund inför en kokande Fortnox Arena. Bortalaget vaskade fram fler klara målchanser än Vipers men det var hemmalaget som tog ledningen med 1-0 genom Manuel Maurer efter 6.44. Vipers utökade ledningen till 2-0 via Markus Ekengren efter 11.30. Santtu Strandberg gjorde flera fina räddningar för Vipers men till slut kunde Kalmarsund göra 2-1, tid 15.22. Man skulle också hinna reducera till 2-2 med knappt en halv minut kvar av perioden.

Andra perioden blev ett ställningskrig. Båda lagen högg på kontringar och försökte våra bollen när de hade den i sin ägo. Vipers tog ledningen med 3-2 efter 28.47 genom Adam Nilsson. Kalamrsund skulle kvittera till 3-3 efter 33.36 vilket stod sig perioden ut.

Det var nervöst både på planen och läktaren under tredjer perioden. Det fysiska spelet trappades upp. Vipers kunde ta ledningen med 4-3 efter 8.08 genom Manuel Maurer som på en fin passning enkelt kunde stätta bollen i mål. Kalmarsund jagade och Vipers försvarade sig heroisk. Med halvminuten kvar kunde dock bortalaget kvitter till 4-4 i spel sex mot fem och matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde Kevin Haglund för Kalmarsund efter 2.34 och skickade bortalaget till final.