Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Fredag
19 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 2 matcher
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Söndag
11 Apr 1 match

Inför Fagerhult

12 februari 2021 10:44

Ikväll åker Vipers till Fagerhult, räkna med full fart och svängdörrar!


Fagerhult Habo-Växjö Vipers Tid: Fredag klockan 19.30 Plats: Nyhemshallen

Ikväll så möter Vipers Fagerhult borta. Vipers ligger på femte plats i tabellen och Fagerhult på sista plats. Vipers har haft en bra period med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Man ska dock inte underskatta Fagerhult som satsar allt framåt, lite bära eller brista, och gör många mål. Förra mötet vann Vipers med 8-7 i en svängig match där Vipers had haft en stor ledning men där fagerhult kom igen och pressade på för kvittering ända in till slutsignalen.

-Det gäller att vara med hela tiden. Vi kan inte slappna av, för då är Tim Andersson Carlsson där och skjuter upp bollen i krysset. Fokus hela matchen är nyckeln, säger Martin Stolt till Smålansposten inför matchen ikväll.

Det är häftigt det som Tim Andersson Carlsson gör som ung rookie. Samtidigt är det häftigt det som Fagerhult har gjort som nykomling i SSL. Man är galet ovan vid att en nykomling bjuder upp till en sådan typ av matchbild. Jag tror att många har blivit överrumplande av det, säger Johan Schönbeck.

Johan Schönbeck til Smålandsposten om matchen ikväll:

– De försöker att få extrem fart i matcherna, med spelvändning, på spelvändning, på spelvändning. Fagerhult accepterar att vi får vända spel snabbt på dem. Deras förhoppning är att sno bollen, vända åt andra hålet och vinna den matchen. Det är annorlunda och det är häftigt att de har valt den vägen. Vi måste vara påkopplade hela tiden.

Hur ska ni göra för att inte falla i deras fälla?

– Vi ska kunna styra matchbilden till att äga bollinnehavet. När det går att bearbeta Fagerhult lite längre tycker jag att de är ganska sårbara i sitt försvarsspel. Det är upp till oss att skapa den matchbilden.