29 januari 2023 09:21
SSL

Det blev en svängig match mellan Vipers och Mullsjö på lördagen

Växjö Vipers-Mullsjö 6–8 (1–3, 3–0, 2–5)

Mål, Växjö: Samuel Folkesson Algman 3, Jesper Sankell, Ludvig Öberg, André Andersson. Mål, Mullsjö: Sebastian Palmqvist 3, Pelle Tarenius 2, Joel Ingesson 2, Anton Hedin. Publik: 1 062.

Det var Vipers som startade matchen bäst och fick till lite fler chanser i första perioden men det var Mullsjö som skulle leda efter den. Samuel Folkesson/Alg,an startade målskyttet men Mullsjö skulle svara med tre taka mål varav två i powerplay och ha en ledning med 1-3.

I den andra perioden var det mest Vipers och man kan ganska snabbt gå ikapp och förbi i målprotokollet. Samuel Folkesson/Algman, Jesper Sankell och Ludvig Öberg gör Vipers mål och det står 4-3 inför den tredje perioden.

Under den första sex minuterna gör Mullsjö tre mål och det ser tungt ut för Vipers. André Andersson reducerar till 5-6 efter nio minuter men ett par minuter senare avgörs matchen då Mullsjö gör 5-7. Båda lagen ska göra varsitt mål till och för Vipers är det återigen Samuel Folkesson/Algman som gör mål. Vipers förlorar matchen med 6-8.

Under matchen fick Johan Roos sin tröja upphissad i taket i Fortnox Arena.