Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Fredag
19 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 2 matcher
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Söndag
11 Apr 1 match

Marcus Ekengren klar för Vipers

14 april 2021 09:37

Han har varit jagad av många SSL-klubbar men nu är Marcus Ekengren klar för Vipers.


Marcus Ekengren klar för Vipers. Han kommer från Örebro där han spelet hela sin karriär med flera säsonger i Allsvenskan och två säsonger med klubben i SSL.

Du har spelat hela din karriär i Örerbro och haft många förfrågningar genom åren från andra klubbar, varför valde du Vipers?

-Det har som sagt var varit en hel del intresse från klubbar och en hel del beslut att ta inför att jag bestämde mig för Växjö. Växjö var den klubb som stod och var proffsigast. Man har också visat med andra värvningar och det lag man har att man vill vara med och slåss om medaljerna och det tror jag på.

-Jag känner också att jag redan har och kommer att få bra hjälp från Erik Eskils, som jag känner lite sedan tidigare, och Vipers när det gäller att komma till en ny stad och ett nytt lag. Det känns tryggt och kul!

Vilken typ av spelare är du och vad tror du att du kan bidra med till Vipers spel?

-Mina styrkor är framför allt blick för spelet, jag har bra fart och teknik, det offensiva med andra ord. Jag hoppas kunna bidra med att göra poäng. En hel del erfarenhet från många år i allsvenskan och Superligan. Jag kommer inte att vara yngst då det är ett ungt lag! Sedan är det tänkt vad jag förstår att jag ska användas som center vilket känns bra och såklart har jag en del frågor hur kring jag kommer att användas i den positionen, det känns inspirerande.

– Det här är en spelare som jag jobbat på sedan jag kom till Växjö eftersom jag haft koll på honom i tiden i Örebro. Marcus hör hemma i SSL och jag förväntar mig poäng av honom. Nu får vi in en offensiv center till och det gör oss mycket starkare.

För att denna värvning skulle kunna bli av har följande sponsorer hjälpt till och ett stort tack till dem:

Ola & Esther Björk Thomas Denward Johan Herdeby, Peter Bång och Håkan Seiborg på MAXI Växjö Fredric Fagerberg Familjen Eskils och MAXI Älmhult