Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 2 matcher
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Tisdag
04 Apr 1 match
Torsdag
06 Apr 1 match
Lördag
08 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Lördag
15 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match

Johan Schönbeck om säsongen och inför kvartsfinalerna mot Helsingborg

16 mars 2023 12:07
SSL

Johan Schönbeck reflekterar över grundserien och de kommande matcherna mot Helsingborg


Helsingborg kvartsfinal

Hur ser du på säsongen, vad har varit bra och mindre bra?

-Vi gör en grymt bra höst resultatmässigt och vi fick med många poäng vilket gav arbetsro. Vi såg att vi skulle gå till slutspel ganska så tidigt och skapade marginal tidigt att vara ett lag av topp fyra. Vi hade en svajig period i januari vilket många påpekat men tog 1,5 poäng per match. Vi tappade väl chansen på andra platsen och seriesegern där. Vi har växlat upp på slutet och gör en bra avslutning.

-Det har varit en del skador och sjukdomar men där bygger en styrka att klar det och att vi har en bred trupp. Ska du vara ett topplag så behövs det då man får kalkylera med 1-2 spelare otillgängliga till varje match. Med en bredare trupp blir det inte enorm belastning på andra spelare. Sedan så förändrar det såklart den plan man lagt för säsongen men tanken är ändå att ha en viss rotation och det kanske hade sett ut på samma vis med friska spelare.

Helsingborg i kvartsfinalen och ni har vunnit båda matcherna under säsongen, tankar kring den slutspelsserien?

-Jag tror och tar med oss ändå att vi mött dem på det sättet de vill spela innebandy och testat våra idéer vilka varit framgångsrika. Såklart är det annorlunda i ett slutspel med täta matcher. Sista matchen mot dem hade de många borta och inget att spela för. Man agerar inte riktigt för att vinna matchen. Båda var nog rätt säkra på att vi skulle mötas, och de tar inte ens ut målvakten. Vi ville inte visa eller lägga några kort på bordet och undanhöll vissa detaljer som vi tänker i spelet mot dem.

-Förmodligen kommer vi att se ett lågt Helsingborg och ett spelförande Vipers. Något annat skulle förvåna mig. De har ett tålmodigt försvar och snabba, farliga omställningar. De är bra på att göra det när de brinner för det. De har vunnit både mot Storvreta och Falun under säsongen och kommer att bli en utmaning för oss. Jag hoppas på härlig publikinramning och extra support nu när det är slutspel.

/Ola Agermark

Läget i laget Alla tillgängliga