Förlust för Vipers mot Pixbo

2 mars 2024 15:49

Det blev bortalaget Pixbo som drog det längsta strået i lördagen toppmöte i Fortnox Arena

Vipers fick en mycket bra start i toppmatchen mot Pixbo. Jesper Sankell kunde göra 1-0 redan efter 1.42. I åttonde minuten kvitterar Pixbo men bara tjugosju sekunder senare gör Manuel Maurer 2-1. Pixbo ska sedan kvittera till 2-2 efter slarv i Vipers försvar. Man gör också 2-3 i powerplay och med bara några minuter kvar till paus 2-4.

Vipers jagar mål i den andra perioden och reducerar till 3-4 genom Ludwig Persson efter 12.34. Det är ändå Pixbo som är det starkare laget och gör både 3-5 och 3-6 innan perioden är över.

I den sista perioden gör bortalaget 3-7 redan efter lite mer än en minut och Vipers har rejäl uppförsbacke. Andréä Andersson kan reducera till 4-7 4.45 in i perioden. Ludwig Persson gör senare två raka mål och det står 6-7 med knappa fem minuter kvar att spela. Pixbo ska dock kunna göra 6-8 två minuter senare och det är sista målet som görs i matchen.