18 Apr 1 match

Uddamålsförlust efter stark upphämtning

20 november 2022 14:55
Allsvenskan

Vipers damlag förlorade bortamatchen mot IBK Göteborg med uddamålet, 7-6. Efter en jämn första period tilläts hemmalaget göra fem mål i andra perioden. Göteborg var inte på något sätt bättre i spelet, men våra Vipers-tjejer lät motståndarna stå alldeles för omarkerade vid flera tillfällen. Ett svagt försvarsspel bäddade för detta. Göteborg ledde med 7-2. I tredje perioden kom Vipers ut som hungriga vargar och jobbade stenhårt. Vipers tog över matchen totalt och tryckte på hela tiden. När det var ca tre minuter kvar hade våra tjejer gjort fyra mål och hämtat in till 7-6. En strålande insats, både spelmässigt och mentalt. Tyvärr räckte det inte längre. Hemmalaget kunde döda sista tiden med att hålla bollen vid sarg. Vipers mål gjordes av Emelie Ida (2) samt Frida Israelsson, Ida Åkesson, Emma Mogensen och Cajsa Engdahl. På bilden ses Frida Israelsson göra 6-7 i slutet av matchen.