Förlust mot Falun i sista matchen

13 mars 2021 16:07

Det blev förlust mot Falun i en jämnar match där Vipers skapade mycket men var ineffektiva i målskyttet.

Vipers gjorde en bra första period mot Falun. Tommy Bolin gav hemmalaget ledningen efter 3.29. Vipers hade det mesta av spelet i inledningen av matchen. Falun var effektiva i sina kontringar och gjorde lite enklare mål än Vipers. Bortalaget skulle gå upp till en ledning med 1-3. Vipers malde på och Tommy Bolin kunde två gånger om göra mål och med sitt hattrick utjämna till 3-3 efter första perioden.

Den andra perioden var ganska lik den första perioden men med mycket mindre mål. det började också bli lite mer känslor på plan. Vipers kunde i powerplay efter 31.12 göra 4-3 genom Den andra perioden var ganska lik den första perioden men med mycket mindre mål. Det började också bli lite mer känslor på plan. Vipers kunde i powerplay efter 31.12 göra 4-3 genom Samuel Folkesson/Algman. Falun skulle dock kvittera med mindre än en halvminut kvar av perioden.

Inledningen av tredje perioden är jämn men det är Falun som ska ta ledningen med 4-5 efter 44.06. Vipers skapar många bra chanser i matchen men är inte tillräckligt effektiva. Vipers väljer att ta ut målvakten och spela 5-4 med tre och en halv minut kvar av matchen och då kan Falun göra 4-6 i tom målbur. Spiken i kiskatn kommer efter 57.345 då Falun sätter 4-7. Bortalaget gör sedan 4-8 i tom målbur. Simon Westgärds kan göra 5-8 och strax därefter gör Samuel Folkesson/Algman 6-8 tid 58.21. Falun får straff och gör 6-9 vilket bli slutresultatet.