18 Apr 1 match

Vinst för Vipers mot Falun på straffar

11 februari 2023 16:02

Toppmöte mellan Vipers och Falun på lördagseftermiddagen

Det blev en mycket målrik första period mellan Vipers och Falun. Det var bortalaget som startade bästa och gick upp till ledning med 0-2. Vipers svarade starkt och kom tillbaka med fyra mål signerade Victor Hansson, Manuel Maurer, Nicklas Ramirez och Markus Jonsson. Falun skulle sedan göra ett mål och Vipers hade en ledning med 4-3 inför den andra perioden.

Den andra perioden blev jömnare. Båda lagen skapade en del chanser men framför allt så var det bättre försvarsspel. Vipers utökade ledningen till 5-3 efter 5.22 genom Tommy Bolin. Bara minuten senare kan Falun reducera till 5-4, ett resultat som stod sig till sista minuten då Falun lyckades trycka in en kvittering till 5-5.

Det blir en spännande tredje period där Falun tar ledningen med 5-6 efter halva perioden. Vipers trummar på och vid spel 6 mot 5 med 18 sekunder kvar kan Tommy Brolin kvittera till 6-6 och matchen går till förlängning som blir mållös. André Andersson kan sedan avgöra på straff och Vipers vinner med 7-6.