Vinst borta mot Dalen med 14-6

5 mars 2023 18:51

Vipers kunde vinna stort uppe i Umeå mot Dalen

Vipers satte avtryck direkt uppe i Umeå mot Dalen och matchen var mer eller mindre avgjord efter den första perioden som vVioers vann med 5-1. Första måler gjorde Tommy Bolin efter 1.20. Dalen skulle visserligen kvittera åtta sekunder senare men det hjälpte föga. 1 1/2 minut senare gör Manuel Maurer 2-1. Victor Hansson, Philiph Fox och Samuel Folkesson/Algman gör resterande tre mål.

Manuel Maurer gör 6-1 i början av den andra perioden. Dalen ska reducera några minuter senare men precis som i den första peioden så är det Vipers som gör flest mål. Man går fram till ledning med 10-2 genom två mål av Tommy Bolin och ett vardera av Jesper Sankell, Felix Göthberg och Samuel Folkesson/Algman. Dalen petar in en reducering till 10-3 innan perioden är slut.

I den sista perioden slöpper Vipers in hemmalget lite i matchen i början och de kan reducera till 10-5. André Andersson gör sedan tre raka mål för Vipers till 13-5. Dalen gör ett mål till inna Emil Nyh fastställer slutresultatet till 14-6 och det innebär att Vipers slutar sämst som tea i årets tabell.