Vinst för Vipers mot Gävle med 10-7

20 september 2022 19:02
SSL

Viper fick en smakstart på matchen hemma mot nykomlingen Gävle men det skulle visa sig bli tuffare match än vad starten indikerade.

Viper fick en smakstart på matchen hemma mot nykomlingen Gävle då SSL-debutanten Emil Nyh gjorde 1-0 redan efter 15 sekunder. André Andersson skulle minuten senare göra 2-0. Innan fem minuter av perioden hade fått så för Victor Hansson 3-0 till Vipers som är klart vassare i avsluten. Gävle sticker upp och skapar en del chanser men det är Vipers som står föe målen och,för både 4-0 och 5-0 genom mål av Felix Görberg och Emil Nyh som registreras döe mål villet var mosstänkt självmål. Alexander Rudd ska sedan reducera till 5-1 innan perioden är över.

Vipers Markus Ekengren gör 6-1 1.15 in i andra perioden och Vipers tycks ha en säker ledning men Gävlve visar att det svänger i innebandy och bortalagets för tre raka mål till 6-4 innan klockan står på elva minuter spelade av perioden. Med knappa två minuter kvar så gör Gävle 6-5 och det är verkligen nerv i matchen inför tredje perioden. Vipers kan resa sig och studsa tillbaka genom två mål de sista elva sekunderna i andra perioden av André Andersson och Ludwig Persson.

I tredje periodens åttonde minut kan Jesper Sankell utöka Vipers ledning till 9-5. Gävle kan reducera till 9-6. Med minuten kvar av matchen gör bortalaget också 9-7 men Ludwig Persson kan fastställa slutresultatet till 10-7 med bara fyra sekunder kvar av matchen.