Storseger för Vipers mot Djurgården

16 januari 2022 16:57

Vipers kunde ganska komfortabelt vinna över Djurgården.

Ett spelsuget Vipers ägde som väntat mycket boll mot Djurgården som kom med en liten trupp till Fortnox Arena. Vipers Felix Göthberg kunde göra 1- 0 till hemmalaget efter 4.44. Inom loppet av en och en halv minutskulle sedan Ludvig Öberg göra 2-0 och återigen Felix Göthberg göra 3-0. Djurgården skulle sedan kunna reducera till 3-1 efter en stark man mot man situation i kamp om bollen. Viper gjorde 4-0 efter 10.40 genom Tommy Bolin. Vipers hade mest boll men lite oskärpa i passningarna och avsluten gjorde att det inte blev fler mål i första perioden.

Vipers fortsatte att trumma på i den andra och tredje perioden och det var hemmalagets match hela vägen. Den andre perioden påminde om den första och Vipers kunde göra 5-1 i första minuten via Linus Pettersson. Dålig skärpa i avsluten skulle göra att det dröjde till tionde minuten innan Vipers gjorde 6-1 signerat Adam Nilsson. Djurgården petar in en reducering men Ludwig Persson gör 7-2 innan perioden är slut.

I tredje perioden drar Vipers ifrån ytterligare genom fyra raka mål genom Marcus Ekengren, Adam Nilsson, Tommy Bolin och Jesper Sankell till 11-2 vilket blir slutresultatet.