Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Johan Schönbeck inför Linköping på söndag

19 februari 2021 14:34

Johan Schönbeck inför Linköping på söndag


Ni har en bra form och spelat med självförtroende den senaste tiden, tankar kring ert spel?

-De senaste två matcherna har varit ett skönt kvitto på det vi jobbat med, det vill säga vara spelförande och vinna den typen av matcher mot motstånd där vi ska föra spelet och de kontra. Historiskt har vi haft svårt för det, att kunna säkerställa de poängen.

-Det är skönt att se att det har hållit utan topprestationer i de matcherna. Vi har hittat ett sätt att spela innebandy där vi är bättre på att föra matcher vilket är viktigt mot de lag som backar hem och kör spelvändningar som sitt register. När vi mött de bättre topplagen har vi också själva förr spelat samma innebandy och blivit hänvisade till att bara köra spelvändningar vilket gett oss lite tid med boll och tagit kraft.

-Sedan har vi en mycket bra känsla i laget. Människor som mår bra tillsammans.

Hur tycker du det fungerar med Christopher Holmér som assisterande tränare nu när ni snart gjort en säsong tillsammans?

-Det kännas kul och inspirerande och vi har bara blivit ch bättre på vägen som ett team och hittat våra roller mer och mer. Christopher har också klivit fram mer och mer efterhand och tagit mer utrymme vilket känns toppen.

Tankar inför matchen mot Linköping på söndag, storvuxet lag som ni möter.

-Vi är väl i varsin ände i ligan vad det gäller storlek och erfarenhet! Vi måste spela smart och inte hamna i deras fysiska spel, man mot man. Vi behöver skapa, skapa numerära överlägen på plan. Få med mycket folk i anfallsspelet och komma åt centrala ytor. Det kommer att se annorlunda ut jämfört med de senaste matcherna, de är tunga i sitt anfallsspel och bra i att hålla i bollen. Lutar väl åt 50-50 i innehav.

Läget i laget?

-Viktor Kastengren fortsatt borta. Patriks Gustavsson skadad är skadad annars ser det bra ut i övrigt med samma trupp som senast, möjligt att vi bara göra några små justeringar i formationerna utifrån motståndet.

/Ola Agermark