10 Mar 1 match

Förlust mot Warberg efter förlängning.

27 november 2019 19:17

Det blev en jämn och spännande match i Fortnox Arena mot Warberg men Vipers fick ge sig efter förlängning.

Vipers startade matchen mot Warberg piggt och borde haft ett par mål med sig men det var istället Warberg som kunde göra periodens enda mål på en kontring. Vipers föll lite i bortalagets fälla med omställningar under den sista halvan av perioden.

I andra perioden fick Vipers en smakstart när Manuel Engel kvitterade till 1-1 efter 21:25. Warberg skulle dock återta ledningen då de ett par minuter senare återigen gör mål på en snabb omställning. Vipers sliter men får ingen utdelning. Efter 32:16 gör Warberg 1-3 då Johan Roos sitter utvisad. Efter 37:35 kan Vipers reducera till 2-3 genom Jesper Sankell som lägger in den i mål utan assist.

Efter lite mer än en minut in i tredje perioden kvitterar Samuel Folkesson Algman för Vipers till 3-3. 5:42 in i tredje perioden smyger Karl-Johan Ahlroth in framför mål när Vipers har powerplay och gör 4-3 för hemmalaget. Vipers lycka blir kortvarig då Warberg kvitterar till 4-4 minuten senare, än en gång på en kontring. Efter 52:45 får Warberg straff som Viktor Kastengren i Vipers mål räddar. 4-4 står sig perioden ut och matchen går till förlängning. I förlängningen drog bortalaget längsta strået och kunde vinna med 4-5.