Idag 1 match

Vinst över Pixbo i Svenska Cupen

25 november 2022 07:08

Vipers vann den första matchen mot Pixbo i Svenska Cupen

Det var repris på finalen i Svenska Cupen när Pixbo och Vipers ställdes mot varandra i Wallenstamshallen. Det blev precis som i finalen en jämn match.

Vipers kunde ta kommandot och var bättre första halvan av matchen. Samuel Folkesson/Algman gjorde 1-0 efter 2.50. Pixbo reducerade till 1-1 två minuter senare. I fjortonde minuten kan Samuel Folkesson/Algman sätta 2-1 till Vipers. Det ska bli två mål till perioden, ett till vardera laget. Manuel Maurer gör 3-1 men Pixbo reducerar till 3-2 innan pausen.

I andra perioden blir det två mål för Vipers gjorde av Markus Jonsson och Markus Ekengren. Pixbo ska lyckas göra ett mål och Vipers har således en ledning med 5-3 inför sista perioden.

I trdje perioden åttonde minut står det helt plötsligt 5-5 efter två mål av Pixbo. Strax efter hemmalagets kvitteringsmål gör Markus Ekengren 6-5. 12.27 gör Samuel Folkesson/Algman 7-5 för Vipers. Fem minuter senare reducerar Pixbo och det är nerv i matchen. Samuel Folkesson/Algman kan göra sitt fjärde mål, tid 19.05, i tom målbur. Pixbo får in ett mål till med fyra sekunder kvar men Vipers kan vinna matchen med 8-7.