Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Johan Schönbeck blir förbundskapten för Schweiz herrlandslag

21 december 2022 13:35

Johan Schönbeck lämnar Vipers efter säsongen för uppdrag som förbundskapten för Schweiz herrlandslag


Men först ett SM Guld med Vipers!

Växjö Vipers vill härmed informera att Johan Schönbeck önskat avsluta sitt kontrakt med klubben efter denna säsong. Johan kommer därefter att ta sig an jobbet som förbundskaptenför Schweiz herrlandslag.

/Erik Eskils (Elitansvarig):

  • En sådana här förfrågan kommer ju sällan perfekt i tid. Och att den frågan går till Johan känns ju självklar på något vis. Både jag och klubben önskar honom självklart all lycka till i detta uppdrag. Vi är just nu uppe i en resa där vi verkligen kan och vill utmana om SM-guldet. Där har Johan varit en viktig del i sammanhanget men långt ifrån den enda. Det bygger på en hel organisation som jobbar mot samma mål. Därför kommer resan att fortsätta utan Johan efter denna säsong men först och främst har vi ju en avslutning att göra tillsammans som känns väldigt spännande.

/Johan Schönbeck: - Det har varit ett svårt beslut att ta. Växjö Vipers och det här laget ligger väldigt nära mitt hjärta och jag har verkligen ett jobb jag trivs med. Jag har också en stark tro på den närmsta framtiden för Vipers. För mig personligen kändes det ändå lockande med en ny utmaning och framför allt något jag aldrig tidigare gjort. Att det är just Schweiz det handlar om var helt avgörande då jag har starka band till landet och schweizisk innebandy sedan tidigare. Nu har vi dessutom hittat en lösning som gör att jag kan fortsätta ha Växjö som bas även om jag givetvis kommer att vara på plats i Schweiz en hel del.