Vipers klara för semifinal

24 mars 2023 19:37

Vipers kunde vinna en svängig fjärde kvartsfinal mot Helsingborg

Vipers gör riktigt stark första period borta mot Helsingborg i kvartsfinal fyra. Bra fart och folusering ger en stor ledning. Jesper Sankell gör 1-0 för Vipers efyer knappt två minuter. Tommy Bolin sätter 2-0 efter 4.29 och minuten senare gör Jesper Sankell 3-0. I mitten av perioden reducerar hemmalaget till 3-1. 14.17 gör Jesper Sankell hattrick och 4-1 för Vipers. Fyra sekunder senare gör Victor Hansson 5-1 och innan perioden är över gör Tommy Bolin 6-1.

Andra perioden blev precis som den första målrik. Återigen var det Vipers som satte fart på målskyttet. Man gör tre raka mål genom Jesper Sankell, Ludwig Persson och Samuel Folkesson/Algman. Helsingborg kan reducera till 9-2 och vaknar till liv. Victor Hansson gör 10-2 efter 11.07 mem sedan ska Helsingborg göra frya mål innan perioden och det är match igen då det står 10-6.

I sista perioden jagar Helsingborg och lyckas gå upp till 10-8. De matchar hårt och tar ut sin målvalkt tidigt. Vipers Manuel Maurer kan med knappt en minut kvar göra 11-8 och bara sju sekunder senare gör Ludwig Persson 12-8 vilket blir slutresultatet. Vipers vinner där,ed kvartsfinalen mot Helsingborg med 4-0 och avancerar till semifinal.