Idag 1 match

Vinst mot Sirius med 10-7

8 november 2020 16:59

Vipers gör en strålande insats och vinner över Sirius där Patrik Gustavsson blir fyramålsskytt!

Det var Vipers som började matchen bäst och hade mest boll och chanser. Redan efter 1:17 kunde Patrik Gustavsson ge hemmalaget ledningen. Vipers fortsatte att föra spelet och kunde göra 2-0 genom Tommy Bolin efter 3:42. Sirius skulle mer och mer komma in i matchen och kunde också både reducera och kvittera till 2-2 innan perioden var slut.

Vipers tog kommandot i inledningen i den andra perioden och kunde göra 3-2 efter 21:39 då Tommy Bolin framför mål kunde slå in bollen på volley. Sirius studsade tillbaka och kunde göra båd 3-3 och 3-4 inom två minuter. Men Tommy Bolin var het och gjorde 4-4 efter 28:42 och bara halvminuten senare gjör Patrik Gustavsson sitt andra mål till 5-4 för hemmalaget. Femman med Gustavsson, Persson och Bolin är nu glödheta och Patrik Gustavsson stänker in 6-4 efter 36:06 efter assist av målvakten Viktor Kastengren.

Vipers slarvar direkt i ett uppspel i tredje perioden och Sirius kan göra 6-5 efter 18 sekunder och släpps in i matchen igen. Patrik Gustavsson gör sitt fjärde(!) mål till 7-5 för Vipers efter 45:11. 48:09 in i matchen kan Samuel Folkesson-Algman göra 8-5 efter en solokontring där han kyligt lurar Sirius målvakt. Ludwig Persson sätter sedan 9-5 i powerplay. Efter 52:47 reducerar Sirius till 9-6. Ludwig Persson gör 10-6 efter 58:29. Sirius får in ett tröstmål i boxplay til 10-7.