Förändringar i tränarstaben hos Växjö Vipers damlag
Publicerad: 2024-05-31
Det blir några förändringar i Växjö Vipers allsvenskan damlag på tränarsidan till kommande säsong. (Läs mer ...)

Martin Kosarek, som tränade Vipers damlag senaste säsongen, har valt att ta ett annat uppdrag i klubben. Martin blir ansvarig för vår damakademin och kommer därmed fokusera på juniorerna som vill utvecklas och ta sig uppåt och framåt. Det är en verksamhet som Martin verkligen brinner för och han kommer att göra även detta mycket bra.

Christoffer Suominen, som i sin roll som utvecklingsansvarig styrde och implementerade en ny riktning för verksamheten i damelit och akademin, kommer inte heller att vara med nästa säsong. Han kommer att vara föräldraledig under hela säsongen 24/25.

Christoffer Tiderman Björksund återvänder nu till det allsvenska damlaget som tränare. Han fanns med som tränare under säsongen 2021/22 och är väl bekant i klubben, hos andra ledare och hos flera av spelarna. Vid sidan om honom ska finnas en assisterande, men det är ett namn som inte finns än. Där jobbar sportgruppen vidare.

”Vi är glada att Tiderman nu återvänder till damlaget. Vi vet att han kommer att göra ett utmärkt jobb och att han passar bra in i ledarteamet och med spelarna. Tiderman kommer att jobba vidare i den nya riktningen”, säger Matts Bergsten i sportgruppen.

Tommy Porselius