Torsdag
18 Apr 1 match

Vinst över Linköping med 6-4

1 mars 2020 18:17

Vipers tog viktiga poäng i jakten på slutspel då man kunde besegra Linköping med 6-4.

Det blev en trevande förtsa period mellan Vipers och Linköping där man märkte att mycket stod på spel. Vipers kunde göra 1-0 efter 4:37 genom Manuel Engel. Efter 18:21 kvitterade Linköping men Vipers skulle hinna göra två mål till genom mål av Samuel Folkesson/Algman och Markus Jonsson och kunde gå till periodpaus med 3-1.

Linköping fick en smakstart på andra perioden med mål efter knappa två minuter och kunde också kvittera till 3-3 i powerplay några minuter senare. Efter 53:20 sätter Linköping 3-4 efter en oturlig studs på en Vipersspelare. Vipers skapade flera heta chanser i slutet på perioden utan att lyckas göra mål.

Vipers jagar kvittering i tredje perioden och efter 45:18 kvitterar Manuel Engel för Vipers till 4-4. Vipers gör en stakr period och kan genom ett märkligt självmål göra 5-4 efter 52:24. Philip Fox kan sedan avgöra matchen med kanppa två minuter kvar då han sätter 6-4.