18 Apr 1 match

Vipers vidare till semifinal

4 april 2024 21:00

Den sjunde kvartsfinalen mot Kalmarsund blev en rysare i en kokande Fortnox Arena

Den sjunde kvartsfinalen mot Kalmarsund blev en riktig nagelbitare i utsålda Fortnox Arena. Matchen startade i ett mycket högt tempo och det märtkes att båda lagen gav allt. Vipers var det tyngre och effektivare laget i den första perioden där grunden till segern las. Det dröjde till 12.17 då Manuel Maurer gav Vipers ledningen med 1-0. Samuel Folkesson- Algman sätter sedan 2-0 efter 13.59. Vipers gör ytterligare ett mål genom Niklas Ramirez och Kalmarsund ska reducera med ett mål och det står 3-1 till Vipers.

Tempot går ner något i den andra perioden men är fortfarande högt. Ju mer perioden går desto mer känslor blir det på planen och publiken mer högljudd. Det enda målet i perioden görs av Kalmarsund.

Vipers sätter det matchavgörande målet 4-2 då Samuel Folkesson-Algman gör en soloräd och matchuret står på 3.06 in i perioden. Vipers har flera heta chanser och bortalaget jagar. Kalamrsudn drabbas av tre utvisningar i rad men Vipers lyckas inte göra mål. Med lite mindre än två minuter kvar reducerar Kalmarsund men Vipers håller sedan undan och kan vinna med 4-3. Nu väntar Storvreta i semifinalen.