Förlust för Vipers mot Linköping med 5-7

21 februari 2021 17:44

Det blev en ganska händelsefattig första periode mellan Vipers och Linköping. Det var bortalget som skulle göra första målet efter 9.05. Vipers skulle komma tillbaka och efter 16.19 kan Tommy Bolin göra 1-1. Han skulle också göra Vipers andra mål och då i powerplay efter 19.52 och ledning för Vipers med 2-1 efter förat perioden.

Vipers får en mardrömsstart på den andra perioden då Linköping gör fyra raka mål på tre och en halv minut med start 23.22 in i matchen. Vipers kämpar sig in i matchen igen och skapar en del chanser utan att få in bollen i mål. Till slut sätter Victor Hansson 3-5 efter 35.24.

Vipers får en ännu sämre start på tredje perioden då Linköping gör 3-6 efter bara tjugosju sekunder. Vipers byter in Martin Stolt i målet. Hemmalaget fortsätter och jaga och philip Fox gör mål efter 51.16 till 4-7. Efter 57.01 gör Samuel Folkesson/Algman 5-7 och Vipers jagar bortalagets ledning men det är för sent. Vipers Karljohan Ahlroth och Linköpings Nicola Bischofberger får båda matchstraff med fem sekunder kvar av matchen som bortalaget går segrande ur.