18 Apr 1 match

Vinst borta mot Helsingborg i den andra kvartsfinalen

19 mars 2023 15:30
Ssl

Vipers kunde ta en fin seger och ta ledningen med 2-0 i matcher i kvartsfinalen mot Helsingborg

Det blev en ganska händelsefattig första period i den andra kvartsfinalen mot Helsingborg. Båda lagen kände på varandra och tempot höjdes lite ju längre perioden led. Ludvig Öberg kunde göra det enda målet och 1-0 till Vipers efter 11.26.

Det är bättre fart i den inledningen av den andra perioden. Vipers får bättre stäm i målskyttet och kan gå upp tilld 4-0 redan efter lite mer än fem minuter. Tommy Bolin för två av målen och Marcus Ekengren ett. Helsingborg kan reducera till 4-1 efter 10.07 på straff. Bara tjugo sekunder senare kan man reducera till 4-2. Vipers är pressat nu och hemmalaget får powerplay och kan göra 4-3 efter 12.21. Vipers svarar upp och en och en halv minut senare rakar Felix Göthberg in 5-3. 15.59 in i perioden kan Samuel Folkesson/Algman 6-3 till Vipers.

I inledningen av den sista perioden kan Helsingborg reducera till 4-6 men sedan är det bara Vipers som står för målen. Exakt efter tio minuter så för Samuel Folkesson/Algman 7-4. Hemmalaget tar omgående ut målvakten. Felix Göthberg gör 8-4 i tom målbur. André Andersson ska sedanfastställa slutresultatet till 9-4 och Vipers leder med 2-0 i matcher i kvartsfinalserien.