Torsdag
18 Apr 1 match

Förlust i sista kvartsfinalen mot Mullsjö

4 april 2019 19:47

Första perioden i kvartsfinal 7 blev nervös och spänd från Vipers sida. Det märktes att man hade stort manfall i bortalaget. En hel del slarv gjorde att Mullsjö skapade flera farliga chanser men en storspelande Viktor Kastengren höll nere siffrorna. Det skulle endast bli ett mål i perioden och det var hemmalaget som gjorde det.

Det var lite bättre spel från Vipers i den andra perioden. Mullsjö skulle göra 2-0 i powerplay efter 25:28. Vipers kunde dock strax därefter reducera till 2-1 genom mål av Samuel Folkesson-Algman på en bakomryggenpass av André Andersson. Vipers och Mullsjö hade sedan några heta lägen var, bland annat träffade Markus Jonsson stolpen när han kom helt ren med Mullsjös målvakt. Men det var till slut Mullsjö som skulle göra mål till 3-1 med lite mer än en minut kvar av perioden.

Vipers rivstartae tredje perioden direkt med mål av Samuel Folkesson-Algman. Närmare än ett mål kom inte Vipers direkt gjorde 4-2 och kunde gå ifrån till 5-2. Manuel Maurer kunde göra 5-3 men Mullsjö skulle göra både 6-3, 7-3 och 8-3 i tom målbur. Det märktes att Vipers inte riktigt orkade få tryck i spelet med många spelare borta.