Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Pixbo
PIX

En stark defensiv gav Pixbo Wallenstams herrar tre viktiga poäng

27 februari 2022 22:15
SSL HERR

Denna soliga och kyliga söndagsförmiddag lämnade Pixbo Wallenstams herrar Mölnlycke. Bussresan gick mot södra Småland och Fortnox Arena för returmötet mot Växjö IBF.


SSL HERR

Reultat: Växjö IBF - Pixbo Wallenstam IBF 2-9 (0-2, 0-3, 2-4)

...

Period ett gick till Pixbo Wallenstam. Rävarna ställde upp med ett bra försvar, var snabba i sina omställningar och mer effektiva än hemmalaget Växjö. Pixbo Wallenstams Daniel Kalentun gjorde sitt första SSL-mål efter dryga minuten spelad, assisten kom från Felix Lanver. 14.06 utökade Pixbo Wallenstam sin ledning genom mål av Linus Nestorsson som assisterades av Martin Östholm och det var 2-0 till rävarna. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I period två bjöds Pixbo Wallenstam på sitt tredje mål efter en klart märkbar miss på mittplan av en Växjöspelare. Tid: 9.51, målskytt Oskar Weissbach som assisterades av Felix Lanver. Fem minuter senare gjorde William Lindh mål, assisten kom från Adam Persson och det var 4–0 till rävarna. 17.16 drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning och nu hade Växjö IBF chans att reducera men Pixbo Wallenstam visade upp ett starkt försvar och en målvakt i kassen som inte har hade några tankar på att släppa en boll förbi sig denna period heller. Felix Lanver punkterade perioden 19.59 genom att göra 5-0 på frislag, assisten kom från Gustav Fritzell. Pixbo Wallenstam gick till pausvila med 5-0.

Period tre startade rävarna i ett rasande tempo och redan efter 20 sekunder nätade Pixbo Wallenstam genom Linus Nestorsson, assisterad av Martin Östholm och det var 6-0 på tavlan. Efter två minuters spel in i perioden drabbades Pixbo Wallenstam återigen av en utvisning och Växjö reducerade efter 32 sekunder fram till 1-6. Men Pixbos målskörd fortsatte. 5.32 gjorde Jesper Andreasson mål nummer sju för Pixbo Wallenstam och han assisterades av Lucas Dahlström. 8.41 hittar Gustav Fritzell krysset, assist från Filip Kalentun och i samband med Wallenstams åttonde mål tog hemmalaget time out.

Växjö drabbade sedans av en utvisning vid 17.12 och det gav rävarna spel i power play som generar ett mål genom Linus Nestorsson, assisterad av Oskar Weissbach och det var 9-1 till rävarna. Växjö reducerade till 2-9, ett resultat som stod sig matchen ut.

Matchens lirare blev Pixbo Wallenstams målvakt, Jon Hedlund.

Pixbo Wallenstams Thomas H Andersson om dagens insats:

”Ett stenhårt jobb från killarna och de gör minst en lika bra match som de gjorde mot Falun i söndags. Klart man kan alltid gnugga på detaljer men detta är en hundraprocentig insats av laget. Vi har tre seriematcher kvar och vi ska till slutspel.”

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas redan på onsdag den 2 mars kl 19.15 mot Mullsjö AIS i Wallenstam Arena. Biljetter finns att köpa på pixbo.se/biljetter.