VÄX

Härlig seger hemma mot Växjö

4 december 2019 21:28
Herr

Underläge med två mål inför sista perioden. Då klev Philip Sannum och Jonathan Skoglösa fram och sköt tre poäng till FCH!

Philip Sannum, Gustav Svensson, Jonathan Skoglösa och Fredi Petersson. De fyra var de som stod bakom FCH:s två sista mål som betydde seger. Tränare Niklas Pålsson har länge efterlyst mer produktion av femmorna bakom första. När det behövdes som mest klev de fram och blev matchhjältar hemma mot Växjö. Detta efter att hemmalaget vaknat till liv i tredje perioden. FCH tog visserligen ledningen i matchen genom Max Wahlgrens första mål i FCH comebacken. Max som fortfarande är halvskadad var bara med för att spela power play. Den chansen kom snabbt i första när Växjö dragit på sig två utvisningar inom 20 sekunder. Maxs enda byte i matchen. Växjö kvitterade sedan via Manuel Engel. Första perioden var jämn och med mycket känslor.

Andra perioden var däremot inget vidare från FCH. Spelet började påminna om det som satt skräck i hemmapubliken de senaste två hemmamatcherna. FCH tappade intensiteten som fanns mot Pixbo och första perioden. Det gjorde att Växjö kunde snabbt gå upp till 3-1 som stod sig perioden ut.

Inför tredje gick FCH ner på folk och spelade med två femmor. Azelius skickades ner på backen i första femman. Med Azelius bland poängmakarna Nordgren, Nilsson och Lindholm satte FCH upp farten och skapade flera bra lägen. Men bollen ville inte studsa FCH och första femmans väg. Me elva minuter kvar fick tillslut Lindholm in bollen på en halv taskig träff. FCH fortsatte pressa på för kvittering. Det var då den nykomponerade andra femman med Philip Sannum, Gustav Svensson, Oliver Windfledt, Jonathan Skoglösa och Fredi Petersson klev fram. Först bulldosa Sannum in kvittering framspelad av Svensson. Sedan kom segermålet med fem minuter kvar när FCH rullade upp Växjö i en fin kontring. Fredi till skoglösa. Skoglösa till Fredi. Fredi till Skoglösa. Mål. Tre poäng till FCH.

Segern innebar att FCH klättrar upp till femteplats i SSL tabellen.

Nästa match är nu på lördag borta mot Höllviken.