10 Mar 1 match
Idag 1 match

Vipers vann över Warberg i sudden

4 januari 2020 17:22

Det blev en spännande match borta mot Warberg sedan Vipers tappat en tremålsledning i slutet på matchen.

Warberg-Växjö Vipers 6–7 (1–1, 2–4, 3–1, 0-1) Första perioden: 0–1 (05.47) Jesper Sankell (Karljohan Ahlroth), 1–1 (15.29) Mattias Kongstad (Anton Birgersson) i powerplay.

Andra perioden: 1–2 (21.04) Jesper Sankell (Karljohan Ahlroth), 1–3 (26.05) Markus Jonsson (Karljohan Ahlroth), 1–4 (27.39) Linus Pettersson (Simon Westgärds), 1–5 (32.48) Philip Fox (Karljohan Ahlroth) i powerplay, 2–5 (36.45) Simon Svensson (Mattias Kongstad), 3–5 (38.34) Tom Carlsson (Alexander Johansson).

Tredje perioden: 3–6 (52.09) André Andersson (Jesper Sankell), 4–6 (56.49) Mattias Kongstad (Anton Birgersson), 5–6 (57.56) Robin Blåberg (Vidar Tirén), 6–6 (59.19) Mattias Kongstad (Anton Birgersson).

Det blev en jämn första period i Warberg. Jesper Sankell gav Vipers ledningen efter ca fem minuter. Warberg kunde kvittera tio minuter senare.

I andra perioden blev det fler mål. Vipers var det hetare laget och stod för målen. Redan efter en minut gjorde Jesper Sankell mål efter pass från Karljohan Ahlroth. Vipers drog ifrån när Markus Jonsson satte bollen i krysset Linus Pettersson satte 4–1 efter drygt sju minuter av perioden och i powerplay gjorde Philip Fox 5–1. Hemmalaget lyckades dock etablera tryck under de sista fem minuterna. Två reduceringar och ett ribbskott blev resultatet.

I den tredje perioden spelade Vipers säkert utan att bjuda Warberg på många chanser. Vipers kunde spela powerplay och då sköt André Andersson in 6–3 med knappt åtta minuter kvar. Warberg plockade ut målvakten med drygt tre minuter kvar och gjorde tre raka mål, det sista med 41 sekunder kvar och det blev förlängning.

Vipers tog ändå segern till slut. I förlängningens slutskede drev Johan Roos upp bollen och slängde in den mot mål där den styrdes in. Philip Fox tilldelades målet men sa i en intervju efter matchen att den tog på en Warbergsback in i mål.