Förlust för Vipers mot Team Thorengruppen

24 oktober 2021 17:07

Vipers föll i en målrik match upp i Umeå med 9-7

Det blev ett par tidiga snabba mål för båda lagen i första perioden. Matchen startade i ett högt tempo. Team Thorengruppen tog ledningen efter 4.30 men Vipers replikerade direkt och kvitterade till 1-1 efter 4.53 genom Ludvig Öberg. Vipers var det lag som skapade mest i inledningen. Hemmalaget kan sedan göra 2-1 i powerplay efter 11.32. Matchen står och väger tills Marcus Ekengren kan kvittera på en kontring efter 18.19. Thorengrupen ska studsa tillbaka minuten seanre och sätta 3-2. Hemmalaget ska också hinna göra 4-2 med bara två sekunder kvar av perioden.

Vipers får en bra start på andra perioden och kan reducera till 4-3 genom mål Victor Hansson efter 2.21. Thorengruppen ska igen utöka till en tvåmålsledning när man gör 5-3 efter knappa nio minuter. Tommy Bolin reducerar för Vipers efter 12.55 men än en gångs ska hemmalaget göra ett psykologiskt mål bara minuten innan paus till 6-4.

Redan efter lite mer än en minut in i tredje perioden så gör Victor Hansson 6-5 för Vipers. Thorengruppen ska dock göra 7-5 efter 7.13 och Vipers jagar. Det vill sig inte riktigt för bortalaget och Thorengruppen kan göra 8-5 efter 8.24. Spiken i kistan kommer när hemmalaget gör 9-5 12.53 in i perioden efter schabbel på mittplan av Vipers. Vipers lyckas peta in två mål till och snygga till siffrorna till 9-7.