Vipers förlust mot Falun i förlängning

23 januari 2022 17:16

Det blev en svängig och jämn match uppe i Falun som hemmalaget till slut kunde vinna med 8-7 efter förlängning

Det blev en målmässigt jämn första period mellan Falun och Vipers. En match som bland annat kunde innebära att vinnaren skulle kunna gå upp i serieledning. Vipers bjöd Falun på flera heta chanser i inledningen men kunde göra första målet i fjärde minuten genom Adam Nilsson. Tyvärr replikerade Falun direkt på efterföljande tekning och kvitterade till 1-1 bara fem sekunder senare på önnu en bjudniing. Det hann inte gå mer än tjugo sekunder till så hade Falun gjort 2-1. Vipers lyckades stoppa den lilla blödningen och det blev inga fler mål i perioden trots en straff för Falun som man missade.

Andra perioden blir ett stort målkalas som Vipers vinner med 2-6. Inom fem minuter med början vid 6.47 gör Vipers fyra raka mål och tar ledningen med 3-5. Målskyttarna är i tur och ordning Markus Jonsson, Felix Göthberg(2) och Adam Nilsson. Falun reducerar sedan till 4-5 men får två utvisningar de sista fem minutrarna och då kan Vipers göra två mål till genom Ludwig Persson och Adam Nilsson som sätter sitt tredje mål för kvällen.

I den tredje perioden skulle det bli ombytta roller. Falun gasade på och kunde göra tre raka mål och kvittera till 7-7 efter 13.46. Fler mål blir det inte och matchen går till förlängning där Markus Jonsson missar en straff och Falun kan sedan göra avgöra och vinna matchen med 8-7.