Vipers vinner över Kalmarsund med 5-4

26 december 2022 17:06

Det blev som väntat en jämn match mellan Vipers och Kalmarsund

Inför en nästan fullsatt Fortnox Arena fick Vipers en smakstart på matchen då Jesper Sankells boll letade sig in bakom Kalmarsunds målvakt redan efter 42 sekunder. Det var annars en jämn period och inget av lagen vaskade fram många heta chanser. Vipers skulle kunna ta ledningen med 2-0 efter 13.34 genom mål av Linus Pettersson men bortalaget skulle reducera till 2.1 inom en minut efter Vipers mål.

Det hettade till med lite mer känslor i den andra perioden. det skulle bli lite mer chnaser för båda lgen men det dröjde till den tolfte minuten inna Vipers kunde sätta periodens första mål av Manuel Maurer till 3-1. Ett par minuter senare reducerar Kalmarsund till 3-2. Vipers slapar flera heta chnaser och 18.47 in i perioden gör Tommy Bolin 4-3 vilket är siffrorna inför tredje perioden.

I den tredje perioden jaga bortalaget Vipers och gör det framgångsrikt. Efter halva perioden har man gjort vå mål och är ikapp då det stpr 4-4 i matchen. Efter 18.51 sätter Ludwig Persson sluteresultat 5-4 efter Niklas Ramirez drivit upp bollen från eget mål och assisterat Vipers lagkapten som får in bollen från en liten vinkel.