Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Johan Schönbeck inför matcherna mot Sirius och Djurgården

12 januari 2022 16:09

Vipers tar mot bottenlagen Sirius och Djurgården i Fortnox Arena på torsdag och söndag och Johan Schönbeck berättar om sina tankar kring de matcherna och hur man har hanterat uppehållet som blivit med inställda matcher.


Lite tankar inför Sirius och Djurgården, två lag som kämpar längst ner i tabellen.

-Sirius har bytt tränarstab. Det är en välbekant Viperstrio med Widlundh, Kulich och Jämtdal i staben nu. Sirius har haft en tung första halva av säsongen och kanske kan få in ny energi nu. De ser bra ut mot Pixbo men så är det små detaljer som går emot dem. Jag hade nog inte förväntat mig dem där de är i tabellen. Det finns mer kapacitet i laget.

-Vi kommer vara spelförande och ha mer boll än Sirius och de vill spela kontringsspel. Inte det mest gynnsamma på papperet när man kommer från uppehåll så det är en liten utmaning.

-Jag förväntar mig en snarlik matchbild mot Djurgården. Vi måste hålla uppe tempot och kvaliteten samt ta de kontringschanser vi får.

Hur har matchflyttar och covid i laget påverkat er?

-Vi var bra på gång med flera vinster och sedan har vi nu inte spelat match på ett tag så det blir lite att starta om igen. Jag tycker vi har hanterat det förvånansvärt bra. Vi är luttrade. Vi har lärt oss mycket från förra året som var och fallit in i rutiner som vi hade då. Såklart är det trist att matcher ställs in men vi inte gjort någon stor grej av det. Förhoppningsvis är vi lite extra sugna på att spela match nu istället!

Hur är läget i laget?

I stort sett alla är tillgängliga. Niklas Ramirez osäker inför Sirius. Vi har haft många sjuka men bara två med covid. Sedan är det frågetecken kring hur formen är hos dem som varit krassliga och hur mycket man kan belasta de spelarna. Där måste vi tänka till ordentligt.

/Ola Agermark