10 Mar 1 match
Idag 1 match

Förlust mot Dalen efter straffar

24 februari 2020 08:32

Det blev en spännande match uppe i Umeå mot Dalen på söndagskvällen.Med en dålig start och ett tremålsunderläge inför tredje perioden lyckades ändå Vipers visa moral och ta matchen till förlängning.

Dalen–Vipers 8–7 (3–2, 2–0, 2–5, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 Anton Åkerlund (Rasmus Andersson) 0.21, 2–0 Rasmus Andersson (Linus Holmgren) 3.08, 2–1 Simon Zetterling (Manuel Engel) 6.00, 2–2 Patrik Gustavsson (Markus Jonsson) 14.33, 3–2 Alexander Hedlund (Christoffer Andersson) 18.47

Andra perioden: 4–2 Mattias Ljunggren (Alexander Hedlund) 25.35, 5–2 Anton Åkerlund (Ketil Kronberg) 36.06

Tredje perioden: 5–3 Karljohan Ahlroth (Christopher Holmér) 40.12, 5–4 Markus Jonsson (André Andersson) 46.14, 6–4 Rasmus Andersson (Linus Holmgren) 51.56, 6–5 Markus Jonsson (André Andersson) 53.15, 6–6 Linus Pettersson (Samuel Folkesson Algman) 53.55, 6–7 Samuel Folkesson Algman (Simon Zetterling) 55.04, 7–7 Rasmus Andersson (Linus Holmgren) 55.31

Förlängning: Mållös

Straffar: 8–7 Joel Grape Tjernström

Dalen tog ledningen 21 sekunder in i matchen. Tre minuter senare gjorde hemmalaget också 2-0. Vipers kunde både reducerada och kvitterada genom Simon Zetterling och Patrik Gustavsson. I slutet av den första perioden gjorde Dalen 3-2.

I den andra perioden så skulle Vipers bli mållösa. Man gör ingen br period och dalen kan utöka sin ledning till 5-2 inför tredje perioden.

Vipers vägrade att vika ner sig i tredje perioden oc kunde hämta upp underläget. Växjö vann perioden med 5-2 och matchen fick avgöras på straffar. Jojjo Ahlroth sköt 5-3 och Mrkus Jonsson 5-4. Dalen gör sedan 6-4 men Vipers gör tre raka mål via Markus Jonsson, Linus Pettersson och Samuel Folkman/Algman. Dalen kvitterar sedan och matchen går till förlängning som blir mållös. På straffar kan sedan Dalen avgöra och vinna med 8-7.