Vinst i premiären mot Mullsjö med 6-5

19 september 2021 17:27

Vipers fick en dålig start på premiären mot Mullsjö som spelades i Karlskrona men kunde spela upp sig och till slut vinna en jämn och tät match.

Vipers fick ingen vidare start i premiären mot Mullsjö som spelades i Brinova Arena i Karlskrona. Den första perioden var helt och hållet Mullsjös som kunde gå till periodpaus med en 3-1 leddning efter att ha lett med 3-0. Det var förra Vipersspelaren Jesper Sankell osm efter 3.51 inledde bortalagets målskytte. Linus Pettersson kunde reducera för Vipers efter 12 minuter

I andra perioden spelade Vipers upp sig betydligt och tog över matchen. Man skapade flera bra chanser och kunde gå ikapp Mullsjö till 3-3. Philip Fox satte 2-3 3.20 in i perioden och Victor Hansson kunde göra 3-3 efter 28.59. Vipers hade bud på många fler mål men Mullsjös målvakt stod för flera riktigt kvalificerade ingripanden.

Vipers får en bra start på tredje perioden då Patrik Gustavsson kan göra 4-3 redan efter 1.44. Matchen står och väger och mullsjö börjar fåt lite tryck och Jesper Sankell kan kvittera för Mullsjö efter 47.01. Minuten senare hugger Vipers framför Mullsjös mål och Sameul Folkessons-Algman kan göra 5-4 till Vipers. Jesper Sankell kan återigen göra mål för Mullsjö då Patrik Gustavsson satt utvisad, tid 53.19. Vipers kan ändå kunna replikera och Marcus Ekengren kan avgöra matchen efter 57.12 och skriva 6-5 vilket blir slutresultatet.