Seger mot Warberg i premiären

25 september 2019 21:16

Vipers kunde vinna borta mot Warberg i premiären trots ett tidigt underläge med 3-0.

Warberg-Växjö Vipers 4–6 (3–1, 0–2, 1–2) Första perioden: 1–0 (9.20) Filip Erheden, 2–0 (14.34) Johan Dahlqvist, 3–0 (15.24) Joel Birgersson, 3–1 (19.56) André Andersson. Skott: 5–5. Andra perioden: 3–2 (36.48) André Andersson, 3–3 (39.43) Ludwig Persson. Skott: 4–7. Tredje perioden: 3–4 (45.38) Philip Fox, 4–4 PP1 (50.07) Mattias Kongstad, 4–5 (53.40) André Andersson, 4–6 Manuel Engel. Publik: 900. Vipers kunde till slut stå som segrare i premiären borta mot Warberg efter en skakig inledning av matchen. Warbergsspelarna var vassa i kontringsspelet och ukunde gå fram till 3-0 i första perioden tills fyra sekunder från periodslutet André Andersson reducerade till 3-1 efter passning från Markus Jonsson.

Vipers kom igen i andra perioden. 3–2-reduceringen kom drygt tre minuter från periodslutet genom André Andersson. Vipers toppade upp laget på slutet och kunde göra 3–3 i slutsekunderna när Ludwig Persson sköt ett långskott efter pass från Philip Fox.

I tredje periodens inledningkunde också Philip Fox på egen hand göra 3-4 . Warberg fick sedan spela powerplay för första gången i matchen och doch kvitterade tillskj 4–4. Efter 53.40 fick André Andersson bollen av Manuel Engel satte 4–5. Warberg plockade ut målvakten och slutet blev dramatiskt med stolpskott för båda lagen. Manuel Engel gjorde sedan 4–6 i tom kasse.