Vinst för Vipers uppe i Jönköping med 7-4

10 januari 2021 16:25

Det blev till slut vinst för Vipers i smålandsderbyt borta mot Jönköping

Det blev en jämn första period uppe i Jönköping. Vipers startar bra och har flera chanser att ta ledningen. Det blir dock hemmalaget som tar ledningen efter 9:34. Samuel Folkesson/Algman kunde sedan kvittera bara 27 sekunder senare. Andra halvan av perioden var jämn men med lite hafsigt spel och bolltapp hos båda lagen.

Andra perioden fortsatte som den första med en hel del felpass från båda lagen. Vipers tog ledningen med 2-1 efter redan en minut av perioden genom mål av Tommy Bolin. Det skulle dröja till 29:21 innan Richard Hessmer kvitterade till 2-2. Båda lagen skapade några bra chanser men det blev inga fler mål i perioden.

Vipers får matchens första utvisning i början av tredje perioden och Jönköping kan då ta ledningen med 3-2. Vipers kan replikera direkt och kvittera till 3-3 via Tommy Bolin efter 44:54. Det tar sedan bara arton sekunder så gör Samuel Folkesson/Algman 4-3 till Vipers. Det skulle inta ta stopp där utan Tommy Bolin gör sitt tredje mål i matchen minuten senare och Vipers leder med 5-3. Jönköpings målvakt får matchstraff och Vipers powerplay i fyra minuter. Tommy Bolin kan då töra sitt fjärde mål, 6-3, efter 49:47. Efter 51:41 reducerar Jönköping Vipers ledning till 6-4. Efter 57:56 sätter Fhilip Fox sluresulatet 7-4 till Vipers.