Lördag
16 Mar 2 matcher
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Inför Vipers-Kalmarsund

26 december 2022 09:58

Annadagen och smålandsderby i Fortnox Arena när Kalmarsund kommer på besök


Växjö Vipers-Kalmarsund Kl. 16.30 Fortnox Arena

Räkna med full fart och heta känslor när Vipers och Kalmarsund möts på annandagens eftermiddag. Det har byggts upp en rivalitet och vem minns inte förra årets semifinalserie mellan de båda lagen!

– Det väcker jäkligt mycket roliga känslor, eftersom vi vet att matcherna mot Kalmarsund alltid är de häftigaste. I grundserien går det inte att hitta någonting där de yttre förutsättningarna är roligare, säger Johan Schönbeck till Smålandsposten.

– Jag tror att det är någon form av hatkärlek. När vi står där öga mot öga och ska mötas finns det ingen större kärlek, men jag tror att vi uppskattar varandra jäkligt mycket både på lag-, förenings- och organisationsnivå. Jag tror att alla känner att det kommer mycket bra ur den konkurrensen.

Vipers vann i premiären bort mot Kalmarsund och kan det upprepas idag?

– Jag tycker att vi hittat rätt många grejer i vårt eget spel som har gett oss stabilitet både defensivt och offensivt. Det finns givetvis små detaljer i spelet kring vilken typ av motstånd vi möter men egentligen ska vi bara jobba vidare med det spel vi har. Det är verkligen en stabil grund vi jobbat fram säger Johan Schönbeck till Smålandsposten.