Vipers vinner Svenska Cupen!

6 november 2021 15:17

Det blev en rafflande final i Svenska Cupen och matchen får avgöras på straffar

Det blir en bra första period av Vipers som präglas av högt tempo. Vipers kommer till många bra lägen och kan göra via markus Jonsson assisterad av Manuel Maurer göra 1-0 efter 5.39. Vipers fortsätter att ösa på och kan göra 2-0 genom Marcus Ekengren efter 12.55. Vipers håller Pixbo ifrån sin målgård och Santtu Strandberg kan göra några riktigt kvalificerade räddningar i Vipers mål. Pixbo kommer in lite mer i matchen i slutet på perioden och kan reducera till 2-1 efter 17.58, målskytt Martin Ojaniemi.

Vipers får en mardrömsstart på den andra perioden då Pixbo kan göra två snabba mål under första minuten till ledning 2-3. Efter 8.44 kan Pixbo utöka ledningen till 2-4. Efter 15.36 gör pixbo 2-5 och det ser tungt ut för Vipers.

Vipers jagar Pixbo. Ludwig Persson kan reducera till 3-5 efter 8.36 i tredje perioden. I powewrplay kan sedan Marcus ekengren göra 4-5 efter 11.30 och det är match igen. Manuel Maurer kvitterar till 5-5 efter 16.49 och spänningen stiger. Oavgjort står sig perioden ut och matchen går till förlängning

Båda lagen skapar fler chanser i förlängningen men det blir inga mål och matchen får avgöras på straffar. Båda lagen följs åt i straffläggningen och det står 1-1 inför sista straffomgången då Manuel Maurer gjort för Vipers och Martin Östholm för Pixbo. Pixbo sätter sin straff och pressen är nu på Marcus ekengren att sätta sin för att hålla finalen vid liv vilket han också gör. Pixbi missar sin nästa straff och då kan Markus Jonsson avgöra om han sätter sin straff vilket han gör! Vipers är historiska första vinnare av Svenska Cupen!