Vipers vidare till semifinal i Svenska Cupen

2 december 2022 08:42

Det blev en spännande andra kvartsfinal mot Pixbo som fick avgöras på straffar

Det blev en spännande andra kvartsfinal mot Pixbo som fick avgöras på straffar där Vipers till slut kunde står som segrare.

Pxbo var i stora delar i ledning av machen och Vipers fick jaga. Pixbo tog ledningen med 1-0 men Vipers kunde kvittera genom Victor Hansson och det var 1-1 efter första perioden. Pixbo tog ledeningen igen i andra i powerplay och Vipers Linus Pettersson kvitterade till 2-2. Bortalaget ryckte sedan till 2-4 inför tredje perioden.

I sista perioden jagade Vipers ikapp genom mål av manuel Maurer och jesper sankell och oavgjort skulle räcka för avancemang. Med bara tre sekunder kvar gör Pixbo 4-5 och smeifinalen får avgöras på straffar. Där avgör Vipers och går vidare till semifinal.