Storvinst för Vipers borta mot Jönköping med 10-3

27 november 2022 16:40

Det var smålandsderby uppe i Jönköping på första advent då Vipers var på besök

Smålandsderby mot Jönköping, ett lag som Vipers haft en hel del problem emot genom åren. Det var bortalaget som skulle spela bäst i den första perioden och som skapade flest chanser. Det blev bara ett mål och det var Vipers Ludwig Persson som gjorde det efter 4.05.

I den andra perioden rivstartade Vipers med ett mål av Anton Kildel, efter bara tjugofem sekunder och det stod 2-0. Vipers fortsätter att vara effektiva till skillnad från hemmalaget. Felix Göthberg gör 3-0 efter 12.34. André Andersson gör 4-0 efter arton minuter och fyrtio sekunder senare sätter Tommy Bolin 5-0 vilket står sig perioden ut.

6-0 kommer efter tre minuter i sosta perioden och görs av Jesper Sankell. Jönköping kan sedan reducera i powerplay. André Andersson sätter 7-1 på straff, 5.17 in i perioden. Tre minuter senare kan Jönköping reducera till 7-2. I fjortonde minuten får Jönköping straff och reducerar till 7-3. Manuel Maurer gör 8-3 och André Andersson 9-3 och han ska också fast.ställa slutresultatet på straff till 10-3.