Seger mot Sirius

17 november 2019 23:12

9-4 skrevs slutresultatet till. Manuel Engel mäktade med ett hattrick och Johan Roos och Karl-Johan Ahlroth gjorde två mål vardera. Det ska även noteras att Jesper Sankell gjorde 5 assist.

Söndag eftermiddag och över 1500 personer på läktaren. Det var förutsättningarna inför matchen mellan Växjö Vipers och Sirius. David Gillek gjorde sin första match i Viperströjan och Felix Göthberg var tillbaka i den samma.

Växjö Vipers rivstartade matchen och efter 1:34 gjorde Manuel Engel mål efter pass från Jesper Sankell. Det är inte sista gången ni kommer läsa om den kombinationen. Markus Jonsson smyger sedan upp i slottet och från en passning bakom av Karl-Johan Ahlroth, då sitter 2-0.

Andra perioden startar genom att Sirius reducerar till 2-1. Vipers får sedan ett powerplay och Karl-Johan Ahlroth gör mål 18 sekunder in. Sirius reducerar sedan ännu en gång till 3-2. Strax efter Siriusmålet åker André Anderson ut 5 minuter för hårt spel. Växjö Vipers svarar då genom att göra två mål. Först bryter Johan Roos i egen zon och sätter fart med sikte på motståndarmålet. Han lyckas springa slalom mellan Siriusspelarna när han sedan bara har målvakten kvar gör han inget misstag och sätter 4-2. Karl-Johan Ahlroth sätter sedan 5-2 i samma boxplay. Då tar Sirius timeout och innan utvisningen tar slut gör Sirius tillslut ett mål.

Klockan hade bara hunnit rulla i 46 sekunder innan Johan Roos gör första målet i period tre. Efter det dröjer det bara en dryg minut innan Manuel Engel utökar till 7-3 med pass från Jesper Sankell. Med risk för upprepning gör sedan Manuel Engel mål med assist från Jesper Sankell. Sedan tar Simon Zetterling och gör Vipers sista mål för matchen när han sätter 9-3 med cirka 8 minuter innan slutsignalen ljuder. Innan klockan hade tickat upp på 60 minuter och Växjö Vipers kunde konstatera att de hade inkasserat tre nya poäng snyggade Sirius till slutresultatet till 9-4.

Vi summerar matchen och ser att resultatsiffrorna skrevs till 2-0, 3-3 & 4-1. Det var sju Vipersspelare som hamnade i poängprotokollet denna söndag och det var: Jesper Sankell (0+5) Manuel Engel (3+0) Karl-Johan Ahlroth (2+1) Johan Roos (2+0) Markus Jonsson (1+0) Simon Zetterling (1+0) André Andersson (0+1)