Idag 1 match

Förlust mot Kalmarsund i Smålandsderbyt

29 september 2019 18:14

Trots stark start av Vipers blev det förlust med 4-6 mot Kalmarsund

Vipers fick en bra start på Smålandsderbyt mot Kalmarsund. Man hade en ledning med 3-0 efter första perioden. Hemmalaget var helt klart vassast, inte minst i sina omställningarna. Linus Pettersson kunde göra 1-0 efter 8:13. I powerplay kunde Jesper Sankell sätta 2-0 efter 11:36. Markus Jonsson fastställde sedan periodsiffrorna till 3-0 efter 11-48.

I andra perioden kom Kalmarsund igen. Efetr att Vipers inte kunnat få iväg bollen framför eget mål hamnade den hos Markus Johansson som satte 3-1 efter 24:52. Strax därefter, i powerplay kunde Kalmarsund reducera till 3-2. 14:49 in i andra perioden kunde bortalaget också kvittera till 3-3.

Bollen studsar Kalmarsunds väg vid flera av målen och med lite tur får de in 3-4 efter 42:30. Vipers jagar febrilt en reducering men får inte till det framåt. Istället så gör Kalmarsund 3-6 efter 53:46. Markus Jonsson skulle sedan göra ett tröstmål för Vipers med dryga en och en halv minut kvar av matchen och det blev således förlust med 4-6.