Vipers vinner i förlängning mot Linköping

9 oktober 2022 18:16
SSL

Det blev en jämn match när Linköping kom besök i Fortnox Arena på söndagen.

Det blev en jämn match när Linköping kom besök i Fortnox Arena på söndagen. Vipers startade matchen bäst och Niklas Ramirez kunde göra 1-0 redan efter 1.20. Båda lagen skapade en del chanser och i den trettonde minuten kunde Jesper Sankell gör 2-0 till hemmalaget. Efter 15.40 reducerar Linköping till 2-1 men mindre än en minut senare gör Anton Kidell 3-1 för Vipers. Bortalaget kommer tillbaka och kan reducera till 3-2 men knappt en halv minut kvar av perioden.

Linköping gör första målet i andra perioden till 3-3 efter 4.40. Jesper Sankell gör sitt andra mål i matchen efter 7.40 och det står 4-3 till Vipers. det dröjer sedan tio minuter innan nästa mål kommer och det är Linköping som kvitterar till 4-4. Vipers trycker på i slutet av perioden och Philip Fox kan göra 5-4 för till Vipers med knappa minuten kvar av perioden.

Den tredje perioden blir målfattig. Linköping jagar kvittering och lycks till slut i powerplay kvittera till 5-5 efter 18.17. Det blir inga mer mål och i slutsekunderna får Linköping en utvisning inför förlängningen. I förlängningen kan Jesper Sankell till slut trycka in segermålet till 6-5.