10 Mar 1 match
Idag 1 match

Seger borta mot Mullsjö

14 februari 2019 07:58

Vipers tog en viktig seger i kampen om slutspelsplatserna borta mot Mullsjö då man kunde vinna i förlängning med 3-2

Mullsjö-Växjö Vipers 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–1) Mål Växjö: Niklas Ramirez, Karljohan Ahlroth, Johan Roos. Mål Mullsjö: Tim Braillard, Daniel Gidske.

Första perioden blev en kamp mellan lagen och slutade 0-0. Tidigt i den andra satte Niklas Ramirez 1–0 till Vipers. Han drev upp bollen längs vänsterkanten och letade passning in i mitten. När inte luckan uppstod drog han i stället upp bollen i krysset. Mullsjö kunde kvittera och det var oavgjort inför tredje perioden.

Efter knappa kvarten av matchen mot Mullsjö skadade Jesper Sankell sitt vänstra knä och blev liggande på planen.

– Vi befarade att det var en vridning av knäet. Men det var att klubban knäcktes i ett motlägg och då fick han in plastbitar från klubban i knäet. Han fick åka in och sy och plocka bort plastbitarna. Det är nog inte värre än så och vi hoppas han kan vara tillbaka så fort som möjligt, säger Niklas Nordén till Smålandsposten.

Den tredje perioden följde samma mönster och var mycket jämn. Vipers tog ledning med 2-1 och Mullsjö kvitterade till 2-2 . Ställningen 2–2 stod sig under ordinarie tid och matchen fick avgöras på övertid. Där kunde Vipers avgöra efter 2.46. Johan Roos blev matchhjälte när han klev in framför mål och hängde upp bollen i krysset.